30-07-2016

Blauwdruk app nieuwsupdate #1

Blauwdruk stelt de gebruikers van de Blauwdruk app vanaf vandaag door middel van (uiteraard digitale) nieuwsbrieven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en toekomstige mogelijkheden.

Nieuw uiterlijk app

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de uitstraling van de app. Het nieuwe design is compacter en geeft meer duidelijkheid tijdens het gebruik van de app. Gekozen knoppen hebben nu een gekleurde vulling in plaats van lichte kleur. Gebruikers van de app zullen eerder begrijpen dat een knop juist gekozen is.

Automatische backup

Niets is vervelender dan het verliezen van data doordat een batterij uitvalt, of doordat een tabletcase op het scherm valt. Binnenkort introduceren we een automatische backup waarmee woningopname gegevens frequent automatisch worden opgeslagen. Bij het onjuist afsluiten van de app wordt gevraagd om door te gaan met de vorige (gebackupte) opname.

Herkenning woning

Bij het versturen van woningopname gegevens was het soms onduidelijk om welke woningopname het in het overzicht ging. Dit is nu verleden tijd. In het registratiescherm vind je het adres voortaan terug. Zo weet je zeker dat je de goede gegevens verstuurt.

Communicatieportaal

Sinds juni biedt Blauwdruk het nieuwe communicatieportaal voor groot onderhoud en renovatie aan. Opnamegegevens die door middel van de app worden verzameld, komen hier automatisch in terecht. Bewoners ontvangen een persoonlijk account en kunnen gegevens inzien en met de aannemer communiceren.

App update downloaden

Medio juni verscheen een nieuwe versie van de Blauwdruk app in de App Store en in Google Play. Vergeet de laatste update niet te downloaden. Zo weet je zeker dat je met de laatste optimalisaties werkt. Je kunt de nieuwe versie makkelijk herkennen doordat de app liggend werkt, in plaats van alleen staand.

Looproute in de woning

De structuur van de app is gewijzigd. Hierdoor heb je meer invloed op een gewenste looproute door de woning, dan voorheen. Uiteraard denkt Blauwdruk een logische looproute is, maar je hier vanaf nu makkelijker van afwijken.

Status bar uploaden

Binnenkort verschijnt een statusbar tijdens het versturen van de woningopname gegevens. Door middel van de statusbar is te zien hoe lang het duurt voordat alle gegevens zijn verstuurd. Zeker als je veel foto's upload en het opnamebestand groot is, geeft dit duidelijkheid over de voortgang van het verzenden.

Wat is er nog meer nieuw?

  • De snelheid van de app is drastisch verbeterd.
  • Landscape modus bij rotatie van de tablet.
  • Modal scherm voor de opnames.
  • Vergroting van het modal scherm.
  • Opslaan van opnames als concept (tussentijds opslaan).
  • Nieuwe logica.