18-04-2017

Bouw vrijstaande woning De Verwondering in Nieuwveen vordert

Medio 2016 heeft Blauwdruk bouw een vrijstaande woning voor in de nieuwbouwwijk de Verwondering in Nieuwveen ontworpen en hierna het bouwkundig tekenwerk en bijbehorende bouwbesluit berekeningen verzorgd. De woning wordt gekenmerkt door het jaren 30 uiterlijk en de grote kelder die zich onder een groot deel van de woning bevindt. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van Immerzeel Bouw en aannemersbedrijf uit Noorden en familie Clemens.

Warme opname app van Blauwdruk produceert meterkastlijsten

Al jarenlang vinden vlak voor groot onderhoud of renovatie woningopnames plaats. De woningopnames vlak voor de uitvoering van een project zijn warme opnames. De bewoners van de woningen waar grootschalig onderhoud gepleegd wordt, mogen tijdens deze warme opname vragen stellen over de gang van zaken tijdens het project. Daarnaast worden afspraken met de bewoners gemaakt. Het gaat om het behouden van bepaalde elementen in een woning of de keuze voor een type aanrechtblad. Tot slot worden technische gegevens in kaart gebracht. Zo is er in de ene woning bijvoorbeeld een verhoogd toilet aanwezig en in een andere woning een pot op een standaardhoogte. In veel gevallen is het van groot belang dat de toiletpot na het onderhoud op een zelfde hoogte hangt, als daarvoor. Het goed registreren van  constateringen en afspraken is van groot belang voor een geslaagd project.

Blauwdruk breidt uit en verhuist

Omdat Blauwdruk sinds kort met drie man sterk is, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe grotere locatie met verdere doorgroeimogelijkheden. Onze zoektocht is geslaagd! Vanaf 1 september werken we in ons nieuwe kantoor in Alphen aan den Rijn.