Blauwdruk bouw bouwadvies

Over Blauwdruk bouw

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau gevestigd in Alphen aan den Rijn. We onderscheiden ons in het brede dienstenpakket dat we aanbieden. Blauwdruk richt zich op ontwerp, advies en engineering voor bouw- transformatie, uitbreiding- en renovatieprojecten. We werken door heel Nederland.

We tekenen bouwkundige tekeningen vanaf een eerste schets tot en met de laatste details van een werktekening. We tonen met Bouwbesluitberekeningen aan of de plannen aan het Bouwbesluit voldoen. Denk hierbij aan BENG berekeningen, ventilatieberekeningen en daglichtberekeningen.

We verzorgen inspecties voor een meerjarenonderhoudsplanning tot woningopnames voor groot onderhoud of Energie Prestatie Advies. We verzorgen bouwmanagement en bewaken projecten. Met onze kennis op het gebied van IT ondersteunen we bij het ontwikkelen van inspectie apps.

Bouwadvies van a tot z

We vinden het belangrijk dat onze kennis over bouwen niet alleen goed, maar ook breed is. Onze opdrachtgevers schakelen ons in voor de meest uiteenlopende projecten en de meest uiteenlopende diensten. Zo hoeft u voor bouwadvies maar één partij in te schakelen. Blauwdruk geeft advies bij veel verschillende disciplines tijdens de duur van bouwprojecten: Voor een renovatieplan met het uitvoeren van woningopnames en Energie Prestatie Advies. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Tijdens de werkvoorbereiding met calculatie en tekenwerk. Vlak voor een renovatie met warme opnames. Tijdens een oplevering met opleveringskeuringen. Voor het kopen van een woning met een bouwkundige keuring / aankoopkeuring.

Vernieuwende manier van werken

Blauwdruk is innovatief. Onze ideeën zijn vernieuwend. Ons bureau is paperless. Inspecties, opleveringen en bouwverslagen worden digitaal met mobiele devices en inspectie apps geregistreerd. Dit bespaart een hoop onnodige tijd en voorkomt enorm veel fouten. Met de inspectie app worden gegevens direct digitaal vastgelegd, foto's direct digitaal aan de betreffende locaties gekoppeld en handtekeningen digitaal gezet. De inspectie app biedt veel handige functionaliteiten zoals het importeren van NAW-gegevens, digitale ondertekening, het koppelen van eenheidsprijzen, het tonen van bewonerskeuzes en locatieherkenning op basis van gps.

Nauw betrokken bij proces

Blauwdruk bouw is nauw betrokken bij het proces vanaf haalbaarheidsstudies tot en met de bouw. Hierdoor verliezen we belangrijke details niet uit het oog en zorgen voor een eindproduct waar het maximale uit is gehaald. Blauwdruk vindt het WIJ-gevoel een van de belangrijkste speerpunten in een project. We zijn daarom ook trots om projecten met elkaar te mogen doen. Dit is in ons werk terug te zien. We vinden het fijn om betrokken te zijn tijdens een project, maar ook na de afronding van een project. Meestal wordt dan pas het resultaat echt goed zichtbaar.

Ambitieus

Voor ons is voldoende niet goed genoeg. Blauwdruk streeft naar perfectie en een hoogst haalbaar resultaat. Ons team is leergierig en staat open voor nieuwe werkwijzen. Het ambitieuze karakter vindt u niet alleen terug in de producten die Blauwdruk levert, maar ook in het proces dat we beogen. Snel en helder.

Historie

Blauwdruk bouw is in 2015 opgericht door Jim van Beek en Andy Wusten. Beide oprichters hebben een bouwkundige achtergrond en hebben samen meer dan 15 jaar ervaring bij een bouwadviesbureau opgedaan. Het bedrijf is gevestigd aan de Ondernemingsweg 66F in Alphen aan den Rijn. Het is een kleinschalige bedrijf. Hierdoor wordt u bij ons niet doorverbonden maar heeft u direct de juiste persoon aan de telefoon.

Blauwdruk bouw

Waarom?

Voor Blauwdruk bouw telt eigenlijk maar één ding: Een goed eindresultaat voor een tevreden opdrachtgever. Met dit doel werkt Blauwdruk met passie aan projecten.

Een breed aanbod van diensten

Blauwdruk is breed inzetbaar in projecten.

Efficiënte aanpak

Blauwdruk denk altijd na over een efficënte aanpak.

Direct contact met een medewerker

Bij Blauwdruk spreek je direct met één van onze medewerkers.

Goede prijs-/kwaliteit

Blauwdruk biedt diensten aan tegen een goede prijs-/kwaliteit.