05-11-2015

Dakopbouw Waterviolier in Alphen aan den Rijn opgeleverd

Eind oktober 2015 is de dakopbouw van de nieuwbouwwoning aan de Waterviolier in Alphen aan den Rijn opgeleverd. De woning maakt deel uit van de nieuwbouwwijk groen en gras waar Blauwdruk bouw al eerder een aantal dakopbouwen heeft uitgewerkt. In opdracht van v/d Vlugt Timmerwerken werkte Blauwdruk de uitbreiding van deze woning uit.

De woning werd voorzien van twee extra slaapkamers. Het casco werd binnen twee dagen afgerond. De snelle bouwtijd werd gerealiseerd doordat de aannemer de uitbreiding casco heeft geplaatst. Daarbij werd het casco in een timmerfabriek gemaakt. Dit is ideaal, omdat het casco in perfecte klimaatomstandigheden wordt geproduceerd. De afwerking zoals de binnenwanden, de binnendeuren, stucwerk en radiatoren werden direct daarna opgepakt. De afwerking was daarmee binnen een aantal dagen gereed. Zo zat de opdrachtgever niet lang in de verbouwing.

Om de uitbreiding te realiseren werkte Blauwdruk het ontwerp uit. Met het ontwerp is rekening gehouden met het bestaande ontwerp en het kleur- en materiaalgebruik. De woningen zijn voorzien van gewhitewashde red cedar gevelbekleding. Deze gevelbekleding komt ook in de uitbreiding terug.

Vervolgens werden door Blauwdruk de bouwkundige tekeningen en werden de constructieve berekeningen gemaakt. Hiermee kon een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning) worden aangevraagd. De omgevingsvergunning werd binnen een aantal weken door Gemeente Alphen aan den Rijn verleend.