Veel gestelde vragen

Q. Waar houdt Blauwdruk zich mee bezig?

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau dat in 2015 is opgericht. We zijn gevestigd in Alphen aan den Rijn (Zuid Holland). Het bedrijf richt zich op bouwen, renoveren, verbouwen en alles wat daarbij komt kijken. Met onze kennis, passie en onze connecties zijn wij de geschikte partner voor een geslaagd project.

Q. Welk termijn voor een omgevingsvergunning?

De tijd die wij nodig hebben om alles voor de aanvraag uit te werken, hangt af van de projectgrootte. Dit ligt tussen een dag en vijf weken. Een reguliere procedure voor een omgevingsvergunning voor bouwen duurt bij gemeentes maximaal acht weken. Wijkt een plan van het bestemmingsplan af, loopt dit op tot 26 weken. Hierna hebben omwonenden nog zes weken de tijd om bezwaar tegen het plan te maken. Hierna is het plan onherroepelijk.

Q. Is Blauwdruk bouw een aannemer?

Nee, Blauwdruk bouw is geen aannemer. We doen alles in de bouw, behalve bouwen zelf. We begeleiden de bouw, geven advies en werken alle benodigde documenten uit om te kunnen of mogen bouwen. Wij doen dit voor bouwers, particulieren en professionele opdrachtgevers zoals woningcorporaties en zorginstellingen.

Q. Wat is nodig voor een omgevingsvergunning?

Voor een omgevingsvergunning onderdeel bouwen moeten verschillende zaken bij de gemeente worden ingediend. Het gaat om bouwkundige tekeningen (situatie, plattegronden, gevels, doorsneden en details), constructietekeningen en constructieberekeningen. Bij grotere aanvragen worden ook Bouwbesluitberekeningen zoals EPC-berekening, daglichtberekening en ventilatieberekening gevraagd.

Samen realiseren we de mooiste projecten

Contact