ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegrond

Blauwdruk tekent goede en duidelijke ontruimingsplattegronden voor een zeer scherpe prijs.

Op de ontruimingsplattegronden worden vluchtroutes van gebouwen afgebeeld. De tekeningen worden getekend volgens de NEN 1414 en NEN-EN-ISO 7010.

Wat is een ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplattegrond is een schematische plattegrond van een gebouw waar vluchtroutes op staan. De tekening geeft aan welke vluchtroutes genomen kunnen worden tijdens een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij brand of rookontwikkeling.

De ontruimingsplattegronden moeten verplicht in een gebouw worden aangebracht als er in het gebouw een ontruimingsplan aanwezig is. In het Bouwbesluit is vastgesteld dat een ontruimingsplan verplicht is als er in het gebouw een brandmeldinstallatie is toegepast.

Een ontruimingsplattegrond moet voldoen aan verschillende eisen die zijn vastgelegd in twee normen (de NEN 1414 en NEN-EN-ISO 7010). In deze normen is vastgesteld welk formaat de tekening moet hebben, welke kleuren gebruikt moeten worden en waar de plattegronden zich moeten bevinden. Het ontwerp van een ontruimingsplattegrond is echter vrijgesteld en kan worden aangepast aan de gewenste huisstijl. Belanngrijk is dat de plattegronden voor iedereen duidelijk moeten zijn.

Aanpak

Blauwdruk bouw geeft altijd eerst advies over de noodzaak van een ontruimingsplattegrond. Als een ontruimingsplattegrond nodig is, wordt een afspraak gemaakt om het gebouw op te nemen. Daarbij worden alle zaken, die van belang zijn voor een ontruimingsplattegrond, snel digitaal met een inspectie app geregistreerd. In het geval van nieuwbouw worden de technische tekeningen gebruikt.

Nadat de benodigde opzet bekend is, wordt een plan voor de ontruimingsplattegronden bedacht en eventueel voorgelegd aan de brandweer. Daarna worden de ontruimingsplattegronden secuur uitgewerkt en in het gebouw op de daardoor bestemde locaties opgehangen. In veel gevallen gaat het om ruimten waar veel mensen aanwezig zijn. De ontruimingsplattegronden zijn volledig, kloppen met de werkelijkheid en voldoen aan de norm. Eventueel kan Blauwdruk periodiek controleren of de plattegronden nog kloppen met de werkelijkheid.

Ervaring

Blauwdruk bouw heeft deze ontruimingsplattegronden voor meerdere opdrachtgevers gemaakt. Het gaat om:

  • Opvangcentra
  • Kinderdagverblijven
  • Gemeenten
  • Scholen
  • Hotels

Doordat wij werken met slimme, gestandaardiseerde templates, kunnen wij de ontruimingsplattegronden snel tegen zeer aantrekkelijke kosten vervaardigen. Ook garanderen we dat de tekeningen voor 100% voldoen aan de geldende normen.

Blauwdruk adviseert of een ontruimingsplattegrond nodig is. Dit kan voor zowel nieuwbouw als voor bestaande gebouwen waarvan de plattegrond is veranderd en niet meer overeenkomt met de eerder gemaakte ontruimingsplattegrond.

Over Blauwdruk bouw

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau gevestigd in Alphen aan den Rijn. We onderscheiden ons in het brede dienstenpakket dat we aanbieden. Blauwdruk richt zich op bouwen, renoveren en verbouwen. Eigenlijk bieden we ondersteuning met alles wat met bouw, beheer en onderhoud te maken heeft. We werken door heel Nederland, maar ons werkgebied is vooral midden Nederland (Randstad).

Blauwdruk maakt bouwkosten inzichtelijk door middel van bouwkundige calculaties. We tekenen bouwkundige tekeningen vanaf een eerste schets tot en met de laatste details van een werktekening. We verzorgen inspecties van conditiemeting tot woningopnames voor groot onderhoud. We rekenen aan een epc berekening of Energie Prestatie Advies. We verzorgen bouwmanagement en bewaken projecten. Met onze kennis op het gebied van IT ondersteunen we bij het ontwikkelen van inspectie apps, maken van website voor aannemers, programmeren en het ontwikkelen van Excel oplossingen.

Een ontruimingsplattegrond door ons laten uitwerken?

Contact