inspectie app

Inspectie appBlauwdruk ontwikkelt inspectie apps waarmee bevindingen digitaal worden geregistreerd.

Geen papieren opnameformulier

In de bouw wordt gigantisch veel geregistreerd. Denk aan al snel 30 opleverpunten per woning of 200 opname vragen per woning bij een warme opname voor groot onderhoud. Daarbij telt een project al snel 50 tot 100 woningen. Al deze registraties worden op locatie gedaan. Vanuit het verleden zijn we gewend dit op papier te doen. Het gevolg is dat opnameformulieren en opleverformulieren later weer digitaal worden overgenomen. Daarnaast worden veel digitale foto's genomen waarvan achteraf vaak onduidelijk is, bij welke ruimte of woning de foto hoort. De tijd die hieraan wordt besteed is zonde.

Een door Blauwdruk bouw ontwikkelde inspectie app is een vervanger voor het ouderwetse opnameformulier of het opleverformulier. Met de inspectie app worden gegevens direct digitaal vastgelegd, foto's direct digitaal aan de betreffende locaties gekoppeld en handtekeningen digitaal gezet. De inspectie app biedt veel handige functionaliteiten zoals het importeren van NAW-gegevens, digitale ondertekening, het koppelen van eenheidsprijzen, het tonen van bewonerskeuzes en locatieherkenning op basis van gps.

De app vervangt het papieren opnameformulier als het gaat om inspecties, opleveringen en opnames en is razendsnel gemaakt.

inspectie app bewoner

De voordelen van een inspectie app

Een groot voordeel van de inspectie app is dat de vragen dynamisch zijn. Onderdelen die niet van toepassing zijn, worden niet zichtbaar. Belangrijke onderdelen zijn verplicht om in te vullen. Zo kan er geen onderdeel worden overgeslagen en is iedereen verzekert van een compleet inspectieresultaat. De inspectie app wordt voorzien van veel meerkeuzevragen. Zo worden onderdelen snel ingevuld, zonder veel te typen. Uiteraard komen ook opmerkingen in de app voor. De meerkeuzevragen zijn na afloop makkelijk te totaliseren, zodat hoeveelheden makkelijk uit de opnames kunnen worden gehaald.

Een ander groot voordeel is dat de registratie direct na het afronden van de opname, inspectie of oplevering op de plaats van bestemming is. Zodra een oplevering is afgerond en het proces verbaal door middel van de inspectie app is ondertekend, belandt het rapport direct in de e-mail inbox van de aanwezigen. Daarbij zijn foto's, op de goede plek, in de rapportage geïntegreerd. Naast dat dit heel fijn is voor de aanwezigen, straalt dit professionaliteit uit.

inspectie app warme opname

App op maat

Blauwdruk maakt iedere inspectie app en de bijbehorende rapportage of opnameformulier razendsnel op maat. Wij geloven niet in een standaardoplossing, omdat ieder project anders is en iedere opdrachtgever andere eisen stelt. Zo is een inspectie app voor het opleveren van woningen compleet anders dan het opleveren van utiliteitsbouw. Blauwdruk denkt als bouwkundig adviseur mee in de gegevens die worden geïnventariseerd. Met onze bouwkundige kennis kunnen we uw app zo compleet en gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

De inspectie app wordt ontwikkeld voor iOS (Apple) en Android (Google). Voor beide platforms kan gekozen worden tussen een smartphone of tablet in ieder formaat. Zo profiteert de gebruiker van de keuze tussen veel apparaten. De app werkt offline. Er is alleen internet nodig wanneer gegevens worden verstuurd,eerder verstuurde inspecties, gedownload worden of updates gedaan moeten worden. Ook het versturen kan op momenten wanneer de gebruiker dit wilt. Hierdoor is het niet noodzakelijk om mobiele data via een 4G netwerk te ontvangen.

inspectie app woning

Digitaal opnameformulier

Nadat de inspectie gereed is, worden de gegevens die digitaal geregistreerde gegevens opgeslagen. Op dat moment liggen de gegevens vast op het apparaat dat gebruikt wordt. Hierna kunnen meer inspecties gedaan worden of kunnen de gegevens met een internetverbinding worden verstuurd. Na het versturen ontvangt u en andere projectbetrokkenen een inspectierapport, opnameformulier, een meterkastlijst of een bestelbon. De rapportages en opnameformulieren worden in de huisstijl van de opdrachtgever gemaakt. Bij de opname kunnen ook meerdere soorten opnameformulieren worden geëxporteerd. Denk aan een volledig formulier met foto´s en daarnaast een samenvatting van alleen de acties voor iedere aparte discipline (meterkastlijst).

Projectbetrokkenen kunnen een digitale handtekening zetten voor een oplevering, een bewonerskeuze of voor de bevestiging van de inspectie. Deze handtekeningen verschijnen op het digitale inspectieformulier. Ook kunnen we het inspectieformulier met kleuren verduidelijken voor de bepaling van de kwaliteit (goed tot slecht) en disciplines verduidelijken met een eigen kleur.

inspectie app aannemer

Over Blauwdruk bouw

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau gevestigd in Alphen aan den Rijn. We onderscheiden ons in het brede dienstenpakket dat we aanbieden. Blauwdruk richt zich op ontwerp, advies en engineering voor nieuwbouw-, gebouwtransformatie-, uitbreiding-, onderhoud- en renovatieprojecten. We werken door heel Nederland.

We tekenen bouwkundige tekeningen vanaf een eerste schets tot en met de laatste details van een werktekening. We tonen met Bouwbesluitberekeningen aan of de plannen aan het Bouwbesluit voldoen. Denk hierbij aan BENG berekeningen, ventilatieberekeningen en daglichtberekeningen.

We verzorgen inspecties voor een meerjarenonderhoudsplanning tot woningopnames voor groot onderhoud of Energie Prestatie Advies. We verzorgen bouwmanagement en bewaken projecten. Met onze kennis op het gebied van IT ondersteunen we bij het ontwikkelen van inspectie apps.

Een inspectie app door ons laten maken?

Contact