oplever app

Oplever appBlauwdruk maakt een oplever app waarmee opleverpunten digitaal worden geregistreerd.

Digitaal opleverformulier

Dagelijks worden ontzettend veel opleveringen gedaan. Het gaat om opleveringen voor een nieuwbouw woningen, renovatie en planmatig onderhoud. Ieder project kent een afronding, waar een oplevering bij hoort. Tijdens een oplevering wordt hoofdzakelijk voor een geleverde prestatie getekend en worden opleverpunten (tekortkomingen) geregistreerd. Daarnaast worden afspraken vastgelegd (zoals meer- en minderwerk) en worden soms garantieverklaring vastgelegd.

Belangrijk is dat dit soort gegevens nauwkeurig worden vastgelegd, om discussie achteraf te voorkomen. Dit is soms lastig, omdat er in een korte tijd met een papieren formulier op locatie gekeurd wordt. Foto's van gebreken worden met een los toestel gemaakt. Het gevolg is dat de papieren formulieren digitaal moeten worden overgenomen en foto's moeten worden uitgezocht. Door het overnemen van slecht leesbare data ontstaat een grote kans op fouten. Dit is natuurlijk zonde. Met de Blauwdruk oplever is dit verleden tijd. De app vervangt het papieren opleverformulier (het proces verbaal van oplevering).

De op maat gemaakte app vervangt het papieren opleverformulier als het gaat om inspecties, opleveringen en opnames en is razendsnel gemaakt.

oplever app woning

De voordelen van een oplever app

Met de Oplever app worden gegevens direct digitaal vastgelegd, foto's direct digitaal aan de betreffende locaties gekoppeld en handtekeningen digitaal gezet. Een groot voordeel van de oplever app is dat de vragen dynamisch zijn. Onderdelen die niet van toepassing zijn, worden niet zichtbaar. Belangrijke onderdelen zijn verplicht om in te vullen. Zo kan er geen onderdeel worden overgeslagen en is iedereen verzekert van een compleet opleverrapport. Alle onderdelen die op het ouderwedse papieren opleverformulier stonden, komen ook in de app voor.

Met de oplever app stuurt de gebruiker de gegevens direct na ondertekening naar alle betrokkenen. Binnen een minuut ontvangen de betrokkenen een e-mail met een ondertekend proces verbaal van oplevering van de oplevering die zojuist gedaan is. Dit is een pdf document met de opleverpunten inclusief de foto's. Het document wordt door ons volledig conform uw huisstijl gemaakt. Daarbij zijn foto's, op de goede plek, in de rapportage geïntegreerd. Naast dat dit heel fijn is voor de aanwezigen, straalt dit professionaliteit uit.

oplever app formulier

Geen standaardoplossing

Blauwdruk maakt iedere oplever app en de bijbehorende rapportage of opnameformulier razendsnel op maat. Wij geloven niet in een standaardoplossing, omdat ieder project anders is en iedere opdrachtgever andere eisen stelt. Zo is een oplever app voor het opleveren van woningen compleet anders dan het opleveren van utiliteitsbouw. Blauwdruk denkt als bouwkundig adviseur mee in de gegevens die worden geïnventariseerd. Vastgoedbezitters kunnen de NAW gegevens van de betreffende objecten uit hun bezit makkelijk in de app opzoeken. Dit scheelt een hoop typewerk, waardoor de gebruiker direct aan de slag kan.

De oplever app wordt ontwikkeld voor iOS (Apple) en Android (Google). De gebruiker is hiermee niet gebonden aan één platform en kan kiezen uit meerdere apparaten. De app werkt offline, waardoor de gebruiker niet van internet afhankelijk is. Met het backup systeem kunt u er zeker van zijn dat er geen data verloren gaat. Gegevens worden pas van het apparaat verwijderd, zodra het proces verbaal van oplevering ook daadwerkelijk door de gebruiker en betrokkenen ontvangen zijn.

oplever app renovatie

Over Blauwdruk bouw

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau gevestigd in Alphen aan den Rijn. We onderscheiden ons in het brede dienstenpakket dat we aanbieden. Blauwdruk richt zich op ontwerp, advies en engineering voor nieuwbouw-, gebouwtransformatie-, uitbreiding-, onderhoud- en renovatieprojecten. We werken door heel Nederland.

We tekenen bouwkundige tekeningen vanaf een eerste schets tot en met de laatste details van een werktekening. We tonen met Bouwbesluitberekeningen aan of de plannen aan het Bouwbesluit voldoen. Denk hierbij aan BENG berekeningen, ventilatieberekeningen en daglichtberekeningen.

We verzorgen inspecties voor een meerjarenonderhoudsplanning tot woningopnames voor groot onderhoud of Energie Prestatie Advies. We verzorgen bouwmanagement en bewaken projecten. Met onze kennis op het gebied van IT ondersteunen we bij het ontwikkelen van inspectie apps.

Een Oplever app door ons laten maken?

Contact