woningopname app

Woningopname app voor de tabletBlauwdruk maakt woningopname apps waarmee bevindingen digitaal worden geregistreerd.

Geen papieren opnameformulier

Tijdens woningopnames voor groot onderhoud of renovatie worden heel veel gegevens verzameld. Een opnameformulier bevat al snel 200 vragen, 10 ruimtes, 30 foto's, 3 handtekeningen, 20 woningkenmerken en allerlei gegevens over de huurder en bewonerskeuzes. Al deze gegevens worden in de woning vastgelegd. Vroeger ging dit allemaal op papier, met papieren opnameformulieren. Papieren data werd na afronding van de opnames digitaal overgenomen. Daarnaast worden veel digitale foto's genomen waarvan achteraf vaak onduidelijk is, bij welke ruimte of woning de foto hoort. De tijd die hieraan wordt besteed is zonde.

Een door Blauwdruk bouw ontwikkelde woningopname app is een vervanger voor het ouderwetse opnameformulier, bewonerskeuzes formulier of het opleverformulier. Met de woningopname app worden gegevens direct digitaal vastgelegd, foto's gemaakt en handtekeningen digitaal gezet. De uitkomsten van de woningopname app worden na het versturen van de gegevens direct digitaal verstuurd. Direct daarna ontvangen de projectbetrokkenen een digitaal woningopname formulier.

De app vervangt het papieren opnameformulier als het gaat om warme opnames, opleveringen en bewonerskeuzes en wordt razandsnel op maat gemaakt.

woningopname app

Voordelen woningopname app

Een groot voordeel van de woningopname app is dat de vragen dynamisch zijn. Onderdelen die niet van toepassing zijn, worden niet zichtbaar. Belangrijke onderdelen zijn verplicht om in te vullen. Zo kan er geen onderdeel worden overgeslagen en is iedereen verzekert van een compleet woningopname formulier. De woningopname app wordt voorzien van veel meerkeuzevragen. Zo worden onderdelen snel ingevuld, zonder veel te typen. Uiteraard komen ook opmerkingen in de app voor. De meerkeuzevragen zijn na afloop makkelijk te totaliseren, zodat hoeveelheden makkelijk uit de opnames kunnen worden gehaald.

Een ander groot voordeel is dat de registratie direct na het afronden van de opname op de plaats van bestemming is. Zodra een woningopname is afgerond en is ondertekend, belandt het rapport direct in de e-mail inbox van de aannemer, woningbouwvereniging of bewoner. Er zijn verschillende weergaven mogelijk. Zo kan er gekozen worden voor een volledige opnamelijst of een beknopte meterkastlijst met alleen belangrijke acties.

woningopname app

Gebruiksgemak

Blauwdruk maakt iedere woningopname app en de bijbehorende rapportage of opnameformulier razendsnel op maat. Wij geloven niet in een syamdaard vragenlijst, omdat ieder project anders is en iedere opdrachtgever andere eisen stelt. Zo is een opname app voor het vervangen van badkamers en keukens compleet anders dan bij het vervangen van kozijnen en voegwerk. Blauwdruk denkt als bouwkundig adviseur mee in de gegevens die worden geïnventariseerd. De rapportages en opnameformulieren worden in de huisstijl van de opdrachtgever gemaakt. Het uiterlijk van bestaande opnameformulieren kan 1 op 1 worden overgenomen en optellingen kunnen in de app gemaakt worden.

De woningopname app wordt ontwikkeld voor iOS (Apple) en Android (Google). Zo kan de gebruiker kiezen voor de tablet naar keuze. De app werkt offline. Er is alleen internet nodig wanneer gegevens worden verstuurd. Ook het versturen kan op momenten wanneer de gebruiker dit wilt. De woningopname app wordt binnen een week gemaakt.

woningopname app

Over Blauwdruk bouw

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau gevestigd in Alphen aan den Rijn. We onderscheiden ons in het brede dienstenpakket dat we aanbieden. Blauwdruk richt zich op ontwerp, advies en engineering voor nieuwbouw-, gebouwtransformatie-, uitbreiding-, onderhoud- en renovatieprojecten. We werken door heel Nederland.

We tekenen bouwkundige tekeningen vanaf een eerste schets tot en met de laatste details van een werktekening. We tonen met Bouwbesluitberekeningen aan of de plannen aan het Bouwbesluit voldoen. Denk hierbij aan BENG berekeningen, ventilatieberekeningen en daglichtberekeningen.

We verzorgen inspecties voor een meerjarenonderhoudsplanning tot woningopnames voor groot onderhoud of Energie Prestatie Advies. We verzorgen bouwmanagement en bewaken projecten. Met onze kennis op het gebied van IT ondersteunen we bij het ontwikkelen van inspectie apps.

Een woningopname app door ons laten maken?

Contact