calculatie

Bouwkundige calculatieBlauwdruk werkt calculaties uit om bouwkosten voor nieuwbouw en bestaande bouw te bepalen.

Financiële houvast

Het is voor ieder project belangrijk om een goede calculatie te hebben. Het is immers de financiële houvast van ieder project. Een calculatie moet vanaf het begin goed opgezet zijn. Foute hoeveelheden of verkeerde aannames kunnen grote gevolgen hebben tijdens de bouw van een project. Toch kunnen fouten er snel in sluipen door onvoldoende capaciteit en veel offerteaanvragen. Als opdrachtgever is het afwijzen van een project vaak geen optie.

Wanneer een opdrachtgever niet de middelen beschikt of onvoldoende kennis heeft om een goede calculatie te maken, kan het werk aan Blauwdruk bouw uitbesteed worden. Wij maken graag een afspraak om het calculatiewerk door te nemen. Tijdens het gesprek spreken we een plan van aanpak door. Zo wordt er overlegd over de inrichting van de bouwplaats, de algemene kosten en gelijksoortige eerder uitgevoerde projecten. Daarnaast wordt besproken binnen welk tijdsbestek de calculatie gereed dient te zijn. Tot slot worden eventueel eenheidsprijzen doorgenomen.

De bouwkundige calculaties worden in opdracht van aannemers of vastgoedbezitters efficiënt en accuraat gemaakt.

calculatie nieuwbouw

Verschillende calculaties

Blauwdruk bouw ondersteunt aannemers en bij het maken van bouwkundige calculaties en begrotingen. Het kan gaan om een enkele discipline zoals bijvoorbeeld metselwerk. Ook kan het gaat om een complete calculatie voor een hoofdaannemer. Ons calculatiebureau werkt onder andere aan de volgende diensten:

  • Calculatie van glas- en schilderwerk
  • Uittrekken van hoeveelheden
  • Calculatie van staalconstructie
  • Opstellen van een inschrijfbegroting voor nieuwbouw en groot onderhoud
  • Opstellen van een werkbegroting

Naast het opstellen van gedetailleerde bouwkundige calculaties, werkt Blauwdruk ook elementenbegrotingen uit. Het gaat om grovere kostenramingen om vroegtijdig in een project de bouwkosten inzichtelijk te maken. Een elementenbegroting wordt bij Blauwdruk uitgewerkt volgens NEN 2634 op nl sfb codering.

calculatie aannemer

Een calculatie die klopt

Uiteraard ontvangen wij de eventueel beschikbare bouwkundige tekeningen en werkomschrijving van het project. Indien deze (nog) niet aanwezig zijn, kan Blauwdruk deze ook uitwerken.

Blauwdruk maakt gebruik van de nieuwste software voor calculaties. De software exporteert bestanden voor calculatie software zoals Ibis Trad, Kraan en Vakware. Wij zorgen de hoeveelheden kloppen, de eenheidsprijzen marktcomfort zijn en dat er rekening is gehouden met het type aannemer, opdrachtgever en bijvoorbeeld seriematigheid van een project. Zo is de opdrachtgever verzekert van een kloppende calculatie.

Voor het uitwerken van eenvoudige calculaties kan overwogen worden om deze in Microsoft Excel uit te werken. Blauwdruk is zeer behendig met het analyseren van scenario's in Excel en kan met behulp van functies een werkblad omtoveren in een uitgebreid dashboard waarin projectkosten vergeleken worden met bijvoorbeeld standaard kengetallen.

calculatie bouw

Over Blauwdruk bouw

Blauwdruk bouw is een bouwadviesbureau gevestigd in Alphen aan den Rijn. We onderscheiden ons in het brede dienstenpakket dat we aanbieden. Blauwdruk richt zich op ontwerp, advies en engineering voor nieuwbouw-, gebouwtransformatie-, uitbreiding-, onderhoud- en renovatieprojecten. We werken door heel Nederland.

We tekenen bouwkundige tekeningen vanaf een eerste schets tot en met de laatste details van een werktekening. We tonen met Bouwbesluitberekeningen aan of de plannen aan het Bouwbesluit voldoen. Denk hierbij aan BENG berekeningen, ventilatieberekeningen en daglichtberekeningen.

We verzorgen inspecties voor een meerjarenonderhoudsplanning tot woningopnames voor groot onderhoud of Energie Prestatie Advies. We verzorgen bouwmanagement en bewaken projecten. Met onze kennis op het gebied van IT ondersteunen we bij het ontwikkelen van inspectie apps.

Een bouwkundige calculatie door ons laten verzorgen?

Contact